A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Золочівське бюро правової допомоги

Булінг: види, відповідальність, протидія.

Питання булінгу в учнівському середовищі, на жаль, й досі актуальне в сучасних українських школах. Юристів системи безоплатної правової допомоги неодноразово запрошують до навчальних закладів для проведення просвітницьких заходів з цієї тематики як для самих школярів, так і їхніх батьків та вчителів. Фахівці системи з надання БВПД підготували основні поради та роз’яснення з цього питання.

11:16:44 03.09.2021

КОМПЕНСАЦІЯ ЗА НЕВИКОРИСТАНУ ВІДПУСТКУ ПІД ЧАС ЗВІЛЬНЕННЯ.

КОМПЕНСАЦІЯ ЗА НЕВИКОРИСТАНУ ВІДПУСТКУ ПІД ЧАС ЗВІЛЬНЕННЯ Всі працівники підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, а також ті, що працюють за трудовим договором у ФОП, мають право на відпустку, яке закріплене у Законі України “Про відпустки” від 15.11.1996 р. № 504/96-ВР та КЗпП.

15:11:45 25.08.2021

Працевлаштування неповнолітніх

Згідно зі ст. 187 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП) неповнолітні, тобто особи, що не досягли вісімнадцяти років, у трудових правовідносинах прирівнюються у правах до повнолітніх, а в галузі охорони праці, робочого часу, відпусток і деяких інших умов праці користуються пільгами, установленими законодавством України.  Відповідно до вимог ст. 24 та ст. 191 КЗпП працевлаштування неповнолітніх здійснюється на підставі трудового договору, який обов’язково укладається у письмовій формі та лише після попереднього медичного огляду. Приймаючи на роботу неповнолітніх, власник або уповноважений ним орган зобов’язаний ознайомити їх із правилами внутрішнього трудового розпорядку, правилами техніки безпеки, виробничої санітарії, протипожежної безпеки.

15:41:31 17.08.2021

Що робити, якщо строк для прийняття спадщини пропущено?

Часто трапляються такі випадки, коли спадкоємець (спадкоємці) пропустили строк для прийняття спадщини. Тому Вам необхідно знати, як же поновити строк для прийняття спадщини. Відповідно до ч. 1 ст. 1220 Цивільного кодексу України спадщина відкривається внаслідок смерті особи або оголошення її померлою. Спадкоємець, який бажає прийняти спадщину, але на час відкриття спадщини не проживав постійно із спадкодавцем, має подати нотаріусу або в сільських населених пунктах – уповноваженій на це посадовій особі відповідного органу місцевого самоврядування заяву про прийняття спадщини.

11:02:48 02.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних