A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Золочівське бюро правової допомоги

Кому і як потрібно встановлювати реєстратори розрахункових операцій.

З 1 січня 2022 року фізичні особи-підприємці, які працюють у сфері малого бізнесу, при здійсненні своєї діяльності зобов’язані використовувати реєстратори розрахункових операцій. Закон України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зобов’язав ФОПів користуватися касовими апаратами, однак у підприємців є чимало запитань: кому саме потрібно встановлювати РРО, а кому ні?

11:10:23 07.02.2022

Як непрацюючим жінкам отримати допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами?

Непрацюючі вагітні жінки ( також неповнолітні) та жінки, які займаються підприємницькою діяльністю та не беруть участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування мають право звертатися за отриманням державної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами. Куди звертатися для отримання такої допомоги?

13:25:46 02.02.2022

Зняття арешту з нерухомого майна.

Нерідко виникають випадки, коли при здійсненні операцій, пов’язаних з майном (приватизація, продаж рухомого чи нерухомого майна, дарування або ж прийняття спадщини) громадяни дізнаються про те, що на їхнє майно було накладено арешт. Внаслідок такого арешту власник арештованого нерухомого майна позбавлений повною мірою розпоряджатися своїм майном, що може створити для нього негативні наслідки. Арешт накладається шляхом винесення виконавцем постанови про арешт майна боржника. Після того, як виконавець вчинив такі дії боржник не може вчиняти будь-які дії щодо відчуження майна. Як зняти арешт з нерухомого майна?

11:05:27 31.01.2022

Право дострокового виходу на пенсію багатодітних матерів

Недостатньо лише народити дитину, її необхідно виховати доброю, порядною людиною, дати їй належну освіту і допомогти знайти своє місце у житті. Тому непорушними залишаються повага та вдячність до всіх матерів, а особливо тих жінок, які свідомо народжують, виховують та дають путівку в життя п’ятьом і більше дітям. Для відзначення таких матерів встановлений достроковий вихід на пенсію. Хто має право на призначення дострокової пенсії за віком?

13:53:25 26.01.2022

Не користуєтеся банківською карткою – подбайте про закриття рахунку.

Не користуєтеся банківською карткою – подбайте про закриття рахунку Кошти, доступ до яких ви отримуєте за допомогою банківської картки, зберігаються на рахунку в банку. І навіть коли грошей на рахунку вже немає чи термін дії картки сплив, рахунок продовжує існувати. До того ж за його обслуговування банк на законних підставах може нараховувати плату, яка автоматично списується з картки за наявності грошей на рахунку або ж обліковується як борг перед банком. Однак нерідко така заборгованість стає для клієнта неприємним сюрпризом.

10:12:50 24.01.2022

Сплата аліментів на рахунок дитини: що і як?

Одним із топових питань, виходячи із звернень на Єдиний номером системи безоплатної правової допомоги за 2021 рік, є питання, щодо аліментів та пов’язані із ними. Сьогоднішня консультація стосується нецільового використання аліментів, що сплачуються на дитину.

09:27:50 19.01.2022

Договір довічного утримання: що треба знати, щоб не стати жертвою шахраїв.

Договір довічного утримання: що треба знати, щоб не стати жертвою шахраїв Договір довічного утримання – цивільно-правовий договір, який з особою, що потребує догляду, може укласти як фізична, так і юридична особа.

10:51:43 17.01.2022

Правові поради водію. Як діяти у випадках дорожньо-транспортних пригод.

Щодня на дорогах України стаються сотні дорожньо-транспортних пригод і в них гинуть та травмуються люди. Скоєння ДТП внаслідок порушення правил дорожнього руху є дуже розповсюдженим в Україні явищем і такі дії входять до категорії найбільш поширених правопорушень. Як діяти у правовому полі у разі дорожньо-транспортних пригод ?

16:09:01 12.01.2022

Військовий облік для жінок: що варто знати.

У грудні 2021 року набрав чинності наказ Міністерства оборони України, який суттєво розширив перелік професій, після одержання яких жінкам доведеться стати на військовий облік. Загалом, до цього списку потрапило 35 фахових напрямків та сотні професій. Тут є не лише технічні чи інженерні спеціальності. Тепер на військовий облік мають стати працівниці сфер музичного та сценічного мистецтва, апарату органів судової влади, музеєзнавства, бібліотекознавства, журналістики, реклами та зв’язків з громадськістю, соціальні працівниці, мистецтвознавиці та літературознавиці. Військовий облік в Україні регулюється Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25 березня 1992 року № 2232-XII. Відповідно до ч. 11 ст. 1 Закону «жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, беруться на військовий облік військовозобов’язаних».

13:53:11 10.01.2022

Травмування на вулиці. Як отримати компенсацію?

У зимову, холодну, сніжну пору на нас може чатувати небезпека у здавалося б звичних місцях: підсковзнулися на обледенілих сходах магазину чи будь-якої установи, на тротуарі, у дворі будинку. Наразі тротуари та проїзна частина вулиць більшості міст України перетворилися на справжні крижані ковзанки або на непрохідні сніжні замети. Взимку всі ці небезпечні місця повинні оброблятися протиожеледними сумішами і своєчасно очищуватися, але це робиться далеко не завжди. Про те, чи може людина, яка послизнулась і травмувалась на вулиці, отримати компенсацію за свої забої і переломи, хто несе  відповідальність за стан доріг, як діяти у разі, коли Ви зазнали травми на вулиці, як відшкодувати шкоду і притягнути винних до відповідальності.

10:57:46 05.01.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних