A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Золочівське бюро правової допомоги

Відповідальність за незаконну вирубку «новорічного» дерева.

Свято наближається! У кожній оселі різнокольоровими вогниками красуватиметься новорічна гостя – ялинка. Було б так радісно, якби не було так сумно, адже з року в рік у передсвятковий період в Україні вирубуються мільйони молодих саджанців сосни та ялини, а ще багато дерев варварським чином позбавляються верхівки. Такою кількістю лісових культур, за підрахунками природоохоронців, можна засадити сотні гектарів лісу щорічно. Найкраща альтернатива зберегти природу купити штучну ялинку. Вона звісно коштує дорожче, ніж жива, проте може бути використана ще багато років.  Тим більше, асортимент штучних ялинок значно більший, ніж живих. З такої ялинки не обсипається хвоя і не крапає липка смола.

12:14:47 24.12.2021

Заборона пластикових пакетів. Які зміни чекають.

Кожного дня мільйони українців ходять до супермаркетів за продуктами харчування, чи не кожний на касі відповідає: Так, мені потрібен пакет. Крім того ми складаємо фрукти, овочі та багато іншого у маленькі пакетики, які приносимо додому та викидаємо у сміття. В масштабах країни кількість пакетів, які йдуть у сміття та забруднюють навколишнє середовище просто вражає. 10 грудня в Україні розпочався перший етап боротьби з розповсюдження пластикової продукції, а саме обмежено використання безкоштовних пластикових пакетів у сфері обслуговування. Вводиться у дію закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України». Дія закону поширюється на об’єкти роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг.

10:31:23 22.12.2021

Отримувачі субсидій повинні інформувати орган соцзахисту про зміни у майновому стані.

Відповідно до п. 10 Постанови Кабінету міністрів України від 21.10.1995 №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», в редакції від 18.11.2021 згідно постанови КМУ від 15.11.2021 №1184, якою затверджено Положення про порядок призначення житлових субсидій, одержувач субсидії зобов’язаний повідомити орган соціального захисту населення про будь-які зміни в родині, в складі мешканців, соціального статусу, джерела доходів, модифікації переліку одержуваних ЖКГ послуг або умов їх надання, а також про придбання товару або оплати послуг на суму понад 50 000 гривень. Інформування органу соціального захисту про зміни, що сталися відбувається у встановлений Законом термін (один місяць), шляхом подання відповідних документів. «Призначення житлових субсидій на понаднормову площу житла переглядається у разі зміни складу осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), складу сім’ї члена домогосподарства, працевлаштування таких осіб або виникнення у них інших джерел доходів, про що одержувач житлової субсидії зобов’язаний повідомити протягом 30 календарних днів структурному підрозділу з питань соціального захисту населення про виникнення таких обставин.» – у відповідності до Положення про порядок призначення житлових субсидій. Також п. 14 згаданого вище Положення, передбачено, що житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, призначенням житлової субсидії без звернення здійснив на суму, яка на дату проведення операції перевищує 50 тис. гривень, купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), іншого нерухомого майна, транспортного засобу (механізму), цінних паперів та інших фінансових інструментів.

10:26:39 20.12.2021

«1000 гривень від держави за вакцинацію»: коли і як отримати.

Уже з 19 грудня 2021 року українці матимуть змогу отримати кошти з державного бюджету за пройдений повний курс вакцинації. Усі необхідні документи на отримання коштів генеруються через мобільний додаток Порталу Дія. До 19 грудня 2021 року час ще є, але варто підготуватися до цього дня і знати, як усе оформити швидко та мати змогу одразу спрямувати гроші на необхідні цілі. Претендувати на отримання «єПідтримки» можуть громадяни України віком від 18 років, яким присвоєно реєстраційний номер облікової картки платника податків, мають в мобільному додатку Порталу Дія сформований сертифікат, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2, однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

10:13:54 16.12.2021

Перепланування квартири: як це зробити законно.

Реалізовуючи бажання з видозміни житла, необхідно діяти відповідно до вимог Закону. По-перше, це потрібно для безпеки проживання мешканців будинку. По-друге, щоб у майбутньому не виникнуло проблем з продажем або передачею у спадок перепланованої нерухомості. Щоб перепланування не стало самочинним

10:29:13 14.12.2021

Процедура внесення боржника до Єдиного реєстру боржників і які наслідки це тягне для боржника?

Єдиний реєстр боржників – це систематизована база даних про боржників, що є складовою автоматизованої системи виконавчого провадження України та ведеться з метою оприлюднення в режимі реального часу інформації про невиконані майнові зобов’язання боржників та запобігання відчуженню боржниками майна.

14:14:16 09.12.2021

Реєстрація шлюбу неповнолітніх.

Сімейним кодексом України передбачено, що шлюб укладається на умовах рівності, однакових прав та обов’язків, як чоловіка так і дружин.

10:02:36 29.11.2021

Обов’язкова частка в спадщині.

Право  на обов’язкову частку у спадщині існує тільки при наявності заповіту та  є гарантією на спадок спадкоємців першої черги померлої особи не залежно від волі спадкодавця.

09:40:06 24.11.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.