A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Золочівське бюро правової допомоги

Реєстрація шлюбу неповнолітніх.

Сімейним кодексом України передбачено, що шлюб укладається на умовах рівності, однакових прав та обов’язків, як чоловіка так і дружин.

10:02:36 29.11.2021

Обов’язкова частка в спадщині.

Право  на обов’язкову частку у спадщині існує тільки при наявності заповіту та  є гарантією на спадок спадкоємців першої черги померлої особи не залежно від волі спадкодавця.

09:40:06 24.11.2021

УТРИМАННЯ ПОВНОЛІТНІМИ ОСОБАМИ СВОЇХ НЕПРАЦЕЗДАТНИХ БАТЬКІВ.

Батьки відповідальні за своїх дітей і мають їх утримувати до повноліття – добре відомий усім факт, але й повнолітні син чи донька зобов‘язані піклуватися про своїх батьків. Утримання батьків дітьми є відповідною компенсацією за утримання і турботу, надану батьками дитині. В нормальних умовах діти добровільно допомагають своїм непрацездатним батькам і турбуються про них.

10:29:33 22.11.2021

Підстави та порядок звернення із заявою про видачу обмежувального припису.

Останнім часом з проблемою домашнього насильства зіштовхуються багато родин. Одним із передбаченим законодавством спеціальним заходом щодо протидії домашньому насильству є застосування обмежувального припису щодо кривдника. Домашнє насильство – це дія або бездіяльність фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім`ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім`ю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь. Обмежувальний припис стосовно кривдника – встановлений у судовому порядку захід тимчасового обмеження прав чи покладення обов’язків на кривдника, спрямований на забезпечення безпеки постраждалої особи і полягає в:

10:14:22 18.11.2021

Перелік організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням.

З 8 листопада 2021 року набирає чинності Наказ Міністерства охорони здоров'я України від 04.10.2021 року № 2153, яким затверджено перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням.

11:31:17 05.11.2021

Доступність будівель для маломобільних людей

Право на вільне пересування - один із пунктів Конвенції про захист прав людини. На жаль, навіть зараз, у 2021 році, далеко не всі люди можуть комфортно проживати та пересуватися будівлями зі сходами, високими підйомами тощо.

16:15:08 28.10.2021

Отримання та використання сертифіката вакцинації від COVID- 19.

Майже два роки світова спільнота вчиться жити в умовах пандемії через поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Країни одна поперед одної вводять різноманітні карантинні обмеження для запобігання колапсу медичної системи і врятування якомога більшої кількості життів. Оскільки наразі відбувається вакцинація від COVID-19, деякі обмеження встановлюються державами в залежності від факту вакцинації громадян. Таким чином, документ про вакцинацію стає необхідним у багатьох країнах.

10:15:23 19.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних