A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Правова допомога

Трудові права громадян та способи їх захисту.

Відповідно до статті 43 Конституції України кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Держава створює умови для повного здійснення громадянами права на працю, гарантує рівні можливості у виборі професії та роду трудової діяльності, реалізовує програми професійно-технічного навчання, підготовки і перепідготовки кадрів відповідно до суспільних потреб.

11:22:17 17.11.2020

Земельна реформа в Україні: які новели чекають громадян.

ЗаконУкраїни «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» № 552-IX, прийнятий Верховною Радою України 31 березня 2020 року, набуде чинності 01 липня 2021 року (далі – Закон). 

13:19:10 09.11.2020

Про запобігання та протидію домашньому насильству.

Згідно Закону України “Про запобігання та протидію домашньому насильству” домашнє насильство - це діяння (дія або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання. До домашнього насильства також відносяться погрози вчинення фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства.

16:36:59 02.11.2020

Норми безоплатної передачі земельних ділянок громадянам.

Набуття права на землю громадянами та юридичними особами здійснюється шляхом передачі земельних ділянок у власність або надання їх у користуваннявідповідно до частини другої статті 116, статей 125, 126 Земельного кодексу України.

10:32:05 28.10.2020

Місцеві вибори 2020 і COVID: що варто знати про правила безпеки.

Як будуть організовані з точки зору безпеки місцеві вибори 2020 в умовах пандемії COVID-19? Як голосуватимуть ті, хто перебуває на самоізоляції? Як "коронавірусні фейки" можуть вплинути на результати виборів? Найактуальніші питання сьогодення, які виникають у громадян на передодні місцевих виборів. Міністерство охорони здоров'я України (далі - МОЗ) повідомило про деякі застороги та обмеження, які діятимуть на місцевих виборах, що не повинні  обмежувати жодних прав і свобод людини передбачених Конституцією. На дільницях діятимуть безпекові заходи, визначені постановою №641, яка регулює правила перебування у громадських місцях. Люди з підвищеною температурою або ознаками хвороби будуть рухатися за окремим маршрутом – для них буде обладнана окрема кабінка. І про це повідомляють усіх присутніх у приміщенні, аби була дотримана дистанція. Якщо людина відмовляється одягати маску, її також мусять допустити до голосування за тим самим окремим маршрутом. Опісля вона має понести адміністративну відповідальність за порушення протиепідемічних норм і законодавства. Оскільки неможливо регулювати кількість спостерігачів, а також представників різних політичних сил, журналістів, то норма про кількість людей на квадратний метр не поширюється на виборчу дільницю. Проте МОЗ звертається до всіх з проханням не робити скупчення всередині виборчих дільниць. Журналістів будуть допускати на виборчу дільницю. Але брифінги за результатами голосування рекомендовано проводити зовні приміщення, щоб запобігти великому скупченню. Особливо це буде стосуватися політиків, а також перших осіб держави. Якщо будуть сприятливі погодні умови МОЗ пропонує всі інформаційні матеріали розміщувати зовні приміщень, щоб виборці могли спокійно ознайомитись з програмами, з біографіями, а також іншими матеріалами, доки чекатимуть можливості зайти голосувати. Щодо голосування під час самоізоляції то в українському законодавстві передбачена процедура голосування за місцем перебування. Єдине, ЦВК має врегулювати порядок здійснення цього голосування в розумінні того, до кого члени комісій будуть іти спочатку. Припускається, що першочергово голосувати будуть виборці тих категорій, які зараз передбачені законодавством, а ті, які знаходяться на самоізоляції – у другу чергу. 

13:11:53 21.10.2020

Права захисників.

З нагоди відзначення 14 жовтня  Дня захисника України, Золочівське бюро правової допомоги  висвітлює наступну правопросвітницьку інформацію:

10:14:22 14.10.2020

День юриста: історія свята.

8 жовтня в Україні відзначається День юриста, який з'явився в календарі України за Указом Президента № 1022/97 від 16.09.1997 р.

08:49:41 08.10.2020

Зняття арешту з майна у виконавчому провадженні.

Статтею 40 Закону України «Про виконавче провадження» встановлено, що у разі закінчення виконавчого провадження (крім офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, закінчення виконавчого провадження за судовим рішенням, винесеним у порядку забезпечення позову чи вжиття запобіжних заходів, а також, крім випадків нестягнення виконавчого збору або витрат виконавчого провадження, нестягнення основної винагороди приватним виконавцем), повернення виконавчого документа до суду, який його видав, арешт, накладений на майно (кошти) боржника, знімається, відомості про боржника виключаються з Єдиного реєстру боржників, скасовуються інші вжиті виконавцем заходи щодо виконання рішення, а також проводяться інші необхідні дії у зв’язку із закінченням виконавчого провадження.

10:28:50 05.10.2020

Соціальні послуги особам похилого віку.

З нагоди відзначення 01жовтня Міжнародного дня людей похилого віку, Золочівське бюро правової допомоги  висвітлює правопросвітницьку інформацію з питання  надання соціальних послуг особам похилого віку та особам з інвалідністю.

08:15:51 01.10.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних