A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Отримувачі субсидій повинні інформувати орган соцзахисту про зміни у майновому стані.

Дата: 20.12.2021 10:26
Кількість переглядів: 327

Відповідно до п. 10 Постанови Кабінету міністрів України від 21.10.1995 №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», в редакції від 18.11.2021 згідно постанови КМУ від 15.11.2021 №1184, якою затверджено Положення про порядок призначення житлових субсидій, одержувач субсидії зобов’язаний повідомити орган соціального захисту населення про будь-які зміни в родині, в складі мешканців, соціального статусу, джерела доходів, модифікації переліку одержуваних ЖКГ послуг або умов їх надання, а також про придбання товару або оплати послуг на суму понад 50 000 гривень. Інформування органу соціального захисту про зміни, що сталися відбувається у встановлений Законом термін (один місяць), шляхом подання відповідних документів. «Призначення житлових субсидій на понаднормову площу житла переглядається у разі зміни складу осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), складу сім’ї члена домогосподарства, працевлаштування таких осіб або виникнення у них інших джерел доходів, про що одержувач житлової субсидії зобов’язаний повідомити протягом 30 календарних днів структурному підрозділу з питань соціального захисту населення про виникнення таких обставин.» – у відповідності до Положення про порядок призначення житлових субсидій.

Також п. 14 згаданого вище Положення, передбачено, що житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії, призначенням житлової субсидії без звернення здійснив на суму, яка на дату проведення операції перевищує 50 тис. гривень, купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), іншого нерухомого майна, транспортного засобу (механізму), цінних паперів та інших фінансових інструментів.

Додатково, вказаною постановою визначено, а саме п. 49 Положення про порядок призначення житлових субсидій, що саме громадянин несе відповідальність за подані відомості в заяві, декларації, інших документах, що вплинули на встановлення права на призначення житлової субсидії та на визначення її розміру.

Отже, якщо виявлено порушення, а саме зазначення особою відомостей, що не відповідають дійсності, така особа повинна повернути неправомірно отримані кошти (п.125 згаданого Положення). Повернення може відбуватись в добровільному порядку, для цього управлінню соціального захисту необхідно письмово звернутись до такої особи із листом де має бути зазначена сума, що підлягає поверненню та виявлені підстави для цього, або якщо особа не згодна з такими аргументами та відмовляється повертати кошти, кошти можуть бути стягненні в судовому порядку.

Нагадуємо, за отриманням консультації та захистом своїх прав можна звернутись до Золочівського бюро правової допомоги, контактний телефон: (05764) 5-00-90, та за електронною адресою:  [email protected] . Окрім цього, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0800213103.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.