A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Правова допомога

Про зміну облікових даних при перейменуванні вулиці чи міста.

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що відповідно до п. 66.1 ст. 66 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) підставами для внесення змін до облікових даних платників податків є, зокрема:

14:21:00 19.07.2021

Про застосування розрахункових книжок та видачу квитків при перевезенні пасажирів платниками єдиного податку.

До Головного управління ДПС у Харківській області надійшло запитання: чи зобов’язані фізичні особи підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, при здійсненні перевезення пасажирів застосовувати РК (видавити квитки) та КРО? Повідомляємо про таке.

14:20:26 19.07.2021

Платник податків має право на  розстрочення та відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу.

Головне управління ДПС у Харківській області нагадує, що відповідно до п.п. 19 прим. 1.1.24 п. 19 прим. 1.1 ст. 19 прим. 1 та п.п. 20.1.29 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) контролюючі органи, визначені п.п. 41.1.1 п. 41.1 ст. 41 ПКУ, мають право приймати рішення про відстрочення, розстрочення та реструктуризацію грошових зобов’язань та/або податкового боргу, недоїмки із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), а також списання безнадійного податкового боргу у порядку, передбаченому законодавством.

14:18:41 19.07.2021

Про застосування податкової знижки на лікування за наслідками 2020 року.

До Головного управління ДПС у Харківській області надійшло запитання: чи включаються до складу податкової знижки витрати, понесені ФО на лікування за наслідками 2020 року? Повідомляємо про таке.

14:17:57 19.07.2021

Оподаткування ПДФО виграшів.

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) включаються, зокрема, доходи у вигляді виграшів, призів.

14:16:56 19.07.2021

Переобладнали транспортний засіб: які документи потрібні для податкової знижки.

Головне управління ДПС у Харківській області нагадує, що громадяни мають право включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу платника ПДФО за наслідками звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень  п п. 164.6 ст. 164 ПКУ, фактично здійснені ними протягом звітного податкового року витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником ПДФО у зв’язку із переобладнанням транспортного засобу, що належить платникові ПДФО, з використанням у вигляді палива моторного сумішевого, біоетанолу, біодизелю, стиснутого або скрапленого газу, інших видів біопалива (п.п. 166.3.7 п. 166.3 ст. 166 ПКУ). Для отримання податкової знижки потрібно подати документи, які підтверджують витрати, понесені для переобладнання транспортного засобу: квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, копії договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У цих документах обов’язково повинно бути відображено вартість товарів (робіт, послуг) та строк їх продажу (виконання, надання). також необхідно надати сертифікат відповідності для транспортного засобу, що був переобладнаний, та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт).

14:16:43 19.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.