A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

ДО УВАГИ  ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ!

Дата: 15.01.2021 09:25
Кількість переглядів: 186

Фото без опису

З 14 січня суб'єктів господарювання почнуть штрафувати за відсутність масок у клієнтів. Адмінштраф становитиме від 3400 до 5100 грн

 

12 січня Президент підписав Закон N1113. Цей Закон набирає чинності з 14 січня 2021 року, 13 січня його  опубліковано в Голосі України №4.

Законом вносяться зміни до ст. 4647 Закону «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» якими встановлюються, що фінансові санкції у вигляді штрафу у розмірі від 200 до 300 нмдг (наразі це 3400 – 5100 гривень!) для юридичної особи, фізичної особи-підприємця за:

  • допуск особи у громадські будинки, споруди, де здійснюється обслуговування населення, та громадський транспорт у період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, без попередження, донесеного в будь-якій формі та в будь-який спосіб, про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту органів дихання, зокрема респіратор або захисну маску, що закриває ніс та рот, у тому числі виготовлений самостійно, та/або
  • відсутність реагування на перебування в таких місцях осіб без вдягнутих засобів індивідуального захисту (усне зауваження про необхідність одягнути засіб індивідуального захисту, припинення обслуговування, виклик представника Національної поліції з повідомленням про адміністративне правопорушення).

Також Законом визначається, що складати постанови про накладення штрафів та застосування фінансових санкцій уповноважені посадові особи територіальних органів центрального органу виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення. Тобто, накладати ці штрафи буде Держпродспоживслужба. Хоча суб'єкту господарювання, як бачимо із зазначеного вище, пропонується викликати (в разі виявлення порушників) представників Нацполіції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних