A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Круглий стіл до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.

Дата: 31.07.2019 16:28
Кількість переглядів: 711

        30 липня – Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. Торгівля людьми є третім (після торгівлі зброєю та наркотиками) за прибутковістю злочином.  На превеликий жаль, торгівля людьми не втрачає актуальності і в ХХІ столітті.

     Це фактично використання людини – її експлуатація з метою наживи та власного збагачення.

      Міжнародна торгівля людьми залишається гострою соціальною проблемою багатьох країн світу. Україна є країною походження, транзиту та призначення у торгівлі чоловіками, жінками та дітьми.

    Торгівля людьми є грубим порушенням прав людини, яка калічить долі тисяч українців і є занадто прибутковим нелегальним бізнесом. Тому вербувальники вигадують все нові та нові способи з метою експлуатації людини та власного збагачення, наживи.

      Що ж таке торгівля людьми? Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми», торгівля людьми - здійснення незаконної угоди, об'єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином. Метою торгівлі людьми може бути:

  • трудова експлуатація;
  • сексуальна експлуатація,
  • використання у порнобізнесі;
  • проведення дослідів над людиною без її згоди;
  • усиновлення (удочеріння) з метою наживи;
  • примусову вагітність або примусове переривання вагітності;
  • примусове одруження;
  • примусове втягнення у зайняття жебрацтвом;
  • втягнення у злочинну діяльність;
  • використання у збройних конфліктах тощо.

 

     До   Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми  на території Золочівської селищної ради проведено ряд інформаційних заходів. Відділом  з питань сімей, дітей та молоді Золочівської селищної ради  під час проведення соціальної роботи соціально незахищеним верствам населення розповсюджувалися   буклети та пам’ятки «Торгівля людьми. Розпізнай небезпеку вчасно», «Запам’ятай головні правила безпеки», « Уникайте пастки», «Торгівля людьми: це може трапитися з кожним».

     Відбувся “круглий стіл” за участю начальника відділу з питань сімей, дітей та молоді Золочівської селищної ради,  заступника начальника відділу   «Золочівське бюро правової допомоги»  Харківського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги,  фахівців Золочівського РС  філії  Державної установи «Центр пробації» в Харківській області, заступника начальника  Дергачівсько – Золочівського відділу реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції у Харківській області.

    Учасниками “круглого столу” були обговорені нагальні питання протидії торгівлі людьми на місцевому рівні та прийнято рішення щодо проведення превентивних заходів та посилення поінформованості мешканців громади з означеного питання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних