A A A K K K
для людей із порушенням зору
Золочівська громада
Харківська область, Богодухівський район

Правова допомога

 

 

 

До уваги громадян! Податкова знижка у 2021 році.

Головне управління ДПС у Харківській області інформує, що відповідно до ст. 166 Податкового кодексу України податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом України.

14:42:05 26.11.2021

Наслідки неподання одноразової (спеціальної) декларації.

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що в Україні триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, під час якої громадяни мають можливість задекларувати активи, з яких раніше не були сплачені податки.

14:39:57 26.11.2021

Що означає «первинна реєстрація РРО»?

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що відповідно до п. 3 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій  що включені до Державного реєстру РРО та/або програмні реєстратори розрахункових операцій, з додержанням встановленого порядку їх застосування.

14:29:47 26.11.2021

Як отримати податкову знижку за навчання?

Податковим кодексом України, передбачена можливість отримання податкової знижки. Це означає повернення частини коштів, сплачених платником податку на доходи фізичних осіб, зокрема на користь вітчизняних закладів освіти за здобуття професійної (професійно-технічної) або вищої освіти.

10:29:22 10.11.2021

Гарантії, які має працівник при звільненні у разі ліквідації підприємства (установи, організації)

Трудовий договір, укладений на невизначений строк, а також строковий трудовий договір до закінчення строку його дії може бути розірваний керівником, зокрема, у випадку ліквідації підприємства (установи, організації) (пункт 1 частини 1 статті 40 Кодексу законів про працю України).

10:24:06 04.08.2021

Визначення заробітної плати для призначення пенсії у разі втрати документів.

Досить часто особи, які звертаються до структурних підрозділів Пенсійного фонду України, для оформлення пенсії, стикаються з проблемою відсутності документів про розмір заробітної плати для обчислення пенсії. В основному це стосується періодів трудової діяльності, що припала до 01 січня 2004 року – коли набрав чинності Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

12:56:20 26.07.2021

Хто може сплатити борг за підприємство або ФОП?

Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє, що відповідно до пп. 16.1.4 п. 16.1 ст.16 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податків зобов’язаний сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених ПКУ та законами з питань митної справи.

14:22:36 19.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.